Zawsze tam jest. Dżuma lub hantawirus. Albo cokolwiek, co w dzisiejszych czasach przenoszą komary i kleszcze.
To wszystko. Wracamy do WY.Zawsze tam jest. Dżuma lub hantawirus. Albo cokolwiek, co komary i kleszcze noszą w dzisiejszych czasach.
Zgłoszone przypadki dżumy u ludzi -- Stany Zjednoczone, 1970-2020Czytałem w wiadomościach, że było to oparte na zapaleniu płuc. Dżuma dymienicza ma się dobrze i jest obecna wszędzie i to ta, która zabiła tak wiele osób.
Armo są jedynym zwierzęcym nosicielem trądu, a ludzie są jedynymi zwierzętami, które go łapią🙄Tak. Dżuma jest przenoszona przez pchły, które często występują na różnych gatunkach gryzoni (w tym pieskach preriowych). Zaczyna się jako dżuma dymienicza, a następnie, jeśli nie jest leczona, przechodzi w dżumę płucną (wtedy następuje przenoszenie z osoby na osobę, bez potrzeby użycia pcheł jako wektora). Hantawirus rozprzestrzenia się poprzez odchody wspomnianych członków rodziny gryzoni. I tak, pancerniki MOGĄ przenosić trąd (i często to robią).
Myślę, że koszenie i pielenie chwastów to problem. Po prostu tego nie rób.Koszenie i pielenie chwastów wymagają masek i gogli
Cóż, dobra rzecz jest taka, że nie ma go już na wolności. Straszne jest to, że USA i Rosja mają być jedynymi, którzy mają to w zamrażarce. Byłbym naprawdę przerażony, gdyby któryś z tych krajów Bliskiego Wschodu się do tego dorwał.Czytałem The Demon in the Freezer, która jest przerażającą lekturą o ospie. Jeżdżę komunikacją miejską i pracuję w handlu detalicznym. Jestem w grupie bardzo wysokiego ryzyka w przypadku wybuchu epidemii.
Żółta febra i wąglik. Nie dali nam ich obu tego samego dnia, więc spędziliśmy dwa dni w szpitaluTuryści przebywający w letnich domkach na zewnątrz są narażeni przez wiewiórki i susły, które kręcą się w poszukiwaniu jedzenia... Czytałem kilka takich przypadków... Antybiotyki to wspaniałe rzeczy... Szczepionka działa tylko 6 miesięcy i jest tak samo zła/gorsza niż żółta febra.... to były dwa najgorsze strzały w wojsku...
Żółta febra jest tu endemiczna, ale dżuma nie... Jestem z tym ok🙄