Survivalist Forum banner
1 - 20 of 24 Posts

· 33 30 38 20 34 45 56 52
Joined
·
411 Posts
!
Looks like I have someone to practice with...okay....time for me to get out my learnin' books:)
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Hello!

Canada nyugati partvideken elek, kerestem Canada ezen partvidekere vonatkozo cikkeket, de sajnos nem talalok. Nem tudjuk hogy mi varhato 2012 decemberben, de szeretnenk felkeszulni, ehhez kerem segitsegeteket. Ha barmilyen cikkel, vagy site cimmel utba tudnatok igazitani, nagyon megkoszonnem. :)
 

· Registered
Joined
·
650 Posts
2012-ben valószínűleg semmi se várható. (A karácsonyt kivéve.) :D:

A maják jóslata csak pletyka. A bolygós elméletből néhányan meggazdagodtak.

Szerintem inkább egy közelgő csődre gazdasági becsődölésre érdemes felkészülni.
 

· Registered
Joined
·
15 Posts
Sziasztok,
Steve37 említette a blogot. Innen is köszönöm! Gondoltam regelek, ahhoz elég az angolom, h az infók lényegét megértsem, és honnan jönnének a jó túlélő infók mint az usa-ból. Esetleg oroszhon, de oroszul már csak olvasni tudok. CSAK olvasni, érteni nem értem :) na mindegy...

Pár szót magamról: gyárilag Magyarországon belül borsod megyéből származom, egy kis faluból Miskolc mellől. Aztán többfelé megfordultam M.o-n, de borsodot tekintem hazámnak. Katonai fősulit végeztem, valszeg innen a vonzódás mindenféle lövöldözés, kúszás-mászás, bunkerépítés, sátrazás stb hasonló témák iránt. 34 éves vagyok, egy feleséggel és jelenleg 4 éve Németországban élek. Szétnézek az oldalon. Sziasztok
 

· Registered
Joined
·
15 Posts
Hát igen, sajnos az. Volt pár "esetem" még középsulis koromban. Persze nem fehér emberekkel. De ezt hagyjuk is, ez egy túlélős blog.
Tegnap felbuzdultam, és elkezdtem a neten a lakhelyemhez közeli tanyát keresni, amiből létrehozhatnék egy frankó alfabázist, de itt németben olyan árak vannak..... 90.000euroért találtam olyan tanyát, ahol akár most is ott tudnék aludni, ez alatt romok voltak, e felett meg nem is keresek, hisz még saját objektumom sincs, akkor miből vennék egy plusz tanyát? :-D
Úgyhogy továbbra is a pincém az alfabázis.
 

· Registered
Joined
·
650 Posts
Én is várok most éppen egy kis pénzre. Telket szeretnék venni valahol. Néha vannak elég jó ajánlatok. 30 hold / 30.000 dollár. (És remélhetőleg még alkudni is tudnék belőle.) De itt is mindig a pénzhiány van. Nincs se 30-am, se 20-am. Talán majd egyszer lesz.
 

· Registered
Joined
·
15 Posts
Igen, ez a probléma, h hiába keresek sokkal jobban itt, mint Magyarországon, az ingatlanárak borzasztóan el vannak szállva. Itt egy normális, olyan 120négyzetméteres lakás, ami már egy 2gyerekes családnak is kényelmes olyan 280-320.000€. Ebből a pénzből magyarban egy hatalmas családi házat lehet építeni. Otthon lehetne venni tanyát olcsón, de annak meg nemsok értelmét látom, h legyen egy felszerelt bázisom 1000km-re attól ahol a mindennapjaim élem.

Viszont ma reggel megjött az első hó :) Egyelőre havaseső formájában. Borzasztó volt. Reggel jöttem be dolgozni, teljes sötétség még, a szakadó hóesésben alig láttam valamit, még a sávelválasztó vonalat sem az autópályán. Így követtem a többieket. Ez az első telem hátsókerékmeghajtású autóval, kíváncsi leszek mennyivel lesz másabb mint a fronthajtásúak. 4x4-esem még sajna nem volt. Talán majd a következő.
 

· Registered
Joined
·
650 Posts
Angliában van egy pár barátom, ők is azt mondják, hogy a fizetésük tűrhető, de az ingatlan és a földárak olyan magasak, hogy azt kis fizetésből lehetetlen megvenni. Talán érdemes úgy tervezni, hogy külföldön dolgozni és Magyarországon földet venni. A földnek mindig jó ára van, bérbe is lehet adni gazdálkodóknak. Aztán ha van elég pénz, akkor 3-5 kilométerre egy kisvárostól fel lehet építeni egy kisebb házat. Vagy kis falu végén nagyobb földdel is érdemes lehet házat venni. Falun szinte ingyen adják a házakat. Egy barátom most vesz egy falusi házat 1.2 millió forintért. Visszavonulásra tökéletes. :)
 

· Registered
Joined
·
15 Posts
Igen, ez lenne a tuti. Már tudok is egy kis zsákfalut, erdő veszi körül és víz is van. Cigány nincs. Ingatlanok olcsók. Egy gond van: még nem tudjuk hazaköltözünk-e valaha:confused: Gondolom eszed ágában sincs neked sem usa-t elhagyni. Mióta vagy kint?
Az itteni ingatlanvásárlás meg megint érdekes: ha nem veszek, egy rakás pénzt dobok ki hosszú évek alatt az albérletre. Ha veszek, akkor meg életem végéig törleszthetem a részleteket. Úgyhogy egyelőre még nem gyúlt villanykörte a fejemben, várom az isteni szikrát :thumb: Addig meg éldegélünk.
 
1 - 20 of 24 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top