Chevy Suburban question - Survivalist Forum
Survivalist Forum

Advertise Here

Go Back   Survivalist Forum > > >
Articles Classifieds Donations Gallery Groups Links Store Survival Files


Notices

Advertise Here
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about firewood Bud Farming, Gardening & Homesteading 33 02-03-2017 07:48 PM
AR 10 build question Sky1950 Rifle Forum 19 12-09-2016 11:40 AM
Galvanized chicken waterer question rule4 Farming, Gardening & Homesteading 4 11-10-2016 07:10 PM
A question if I am wrong for speaking my opinion. vizcara General Discussion 104 10-31-2016 05:24 AM
Ar-15 question raccoontrapper2016 Firearms General Discussion 19 10-28-2016 08:58 PM

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2016, 08:58 AM
mreddie's Avatar
mreddie mreddie is offline
Hard Wired
 
Join Date: Mar 2013
Location: central oklahoma
Posts: 203
Thanks: 127
Thanked 309 Times in 119 Posts
Default Chevy Suburban question



Advertise Here

I have a 1990 Chevy Suburban r1500 with a 350 motor
It blow a head gasket so we pulled the heads and replaced them. After getting it back together the ground wires at the back of the passenger side head started getting warm and smoking. So we checked to see if there were any wires pinched or caught were they weren't supposed to be. We didn't find any or anything that looked out of place.
Has anyone else run in to this problem or might have an ideal of what might be wrong
Old 12-30-2016, 09:46 AM
jdemaris jdemaris is offline
Trapper
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 950
Thanks: 0
Thanked 677 Times in 351 Posts
Default

The main battery ground (NEG) hooks directly to the engine block because the starter-motor draws over 300 amps when cranking. Assuming it cranks over OK, you probably have a bad ground connecting the engine-block to the body. There has to be more then just one small one on the cylinder-head. If you cannot find the issue, repost. I have a complete wiring diagram for a 1990 Suburban.
The Following 2 Users Say Thank You to jdemaris For This Useful Post:
Old 12-30-2016, 10:52 AM
GMFuzy's Avatar
GMFuzy GMFuzy is offline
Greyman with a Mohawk
 
Join Date: Dec 2012
Location: Spokane, Washington
Age: 33
Posts: 912
Thanks: 3,634
Thanked 861 Times in 426 Posts
Default

Was it smoking from ( or around) a small black plastic box on the passenger side firewall? .... If so, you most likely have a bad ground.
 
Old 12-30-2016, 11:28 AM
mreddie's Avatar
mreddie mreddie is offline
Hard Wired
 
Join Date: Mar 2013
Location: central oklahoma
Posts: 203
Thanks: 127
Thanked 309 Times in 119 Posts
Default

It was a bad ground I forgot to thighted the main ground wire on the block.
I really feel stupid and am kicking myself in the back side now
Old 12-30-2016, 12:19 PM
Goodwrench708's Avatar
Goodwrench708 Goodwrench708 is offline
Your worst nightmare.....
 
Join Date: Jan 2014
Location: Georgia..Caribbean..Santiago Dominican Republic
Age: 53
Posts: 3,527
Thanks: 3,362
Thanked 4,915 Times in 2,003 Posts
Default

Glad you found your problem OP. Sometimes grounds get overloooked.
Don't feel bad....even the most experienced techs over look them.

Just make sure you don't draw over 300 amps while cranking....lol. That's too excessive on a 5.7L
The Following 3 Users Say Thank You to Goodwrench708 For This Useful Post:
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © Kevin Felts 2006 - 2015,
Green theme by http://www.themesbydesign.net